De Paardenkastanje

praktijk voor coaching met behulp van paarden en bachbloesemtherapie

paardenkastanje boom

home
wie ben ik
coaching met paarden Dr. Edward Bach
consult
agenda
contact

Wie ben ik?


Ik ben Saskia de Heij, geboren in 1973 en woonachtig in Zevenhuizen GN, een dorpje, dat vlak bij het drie provinciën punt ligt van Groningen, Drenthe en Friesland. Ik woon samen met mijn man, 3 katten en 3 paarden in een boerderijtje net buiten Zevenhuizen.

Saskia en Fram

Ik werkte parttime als persoonlijk begeleider met mensen met een verstandelijke beperking bij Olm en Es sinds 2008, tegenwoordig werk ik daar als groepsbegeleider zodat ik meer tijd heb voor mijn eigen praktijk. Daarvoor werkte ik bij de thuiszorg en begeleidde ik mensen met psychosociale problemen in de thuis situatie.

Toen ik de Bachbloesem remedies her-ontdekte was dit voor mij echt een Aha-Erlebnis.
Ook de filosofie van Edward Bach spreekt mij zeer aan.

"Behandel de mens, niet enkel zijn ziekte. Niet de dokter, maar wijzelf dienen de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid en ons welzijn weer ter hand te nemen".

Deze uitspraken van Dr. Edward Bach zijn voor mij de leidraad in het werken met de bloesemremedies.

In 2006 las ik voor het eerst een boek van Linda Kohanov, waarin zij de grote waarden van therapie met behulp van paarden beschreef en ik voelde toen: dit is het!! Hier komen mijn werk en mijn hobby bij elkaar……In 2012 kreeg ik de kans hier ook een gerichte opleiding voor te volgen. En de Bachbloesems kunnen hier bij een mooie ondersteuning zijn.


Hier volgen de relevante opleidingen van de laatste jaren:Een van mijn eerste leraren was Joris.     Joris en Saskia