De Paardenkastanje

praktijk voor coaching met behulp van paarden en bachbloesemtherapie

paardenkastanje boom

home
wie ben ik
coaching met paarden Dr. Edward Bach consult
agenda
contact

 

Coaching
Voor wie
Waarom paarden
Onze medewerkers
WMO
Klachtenregeling
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Coaching van mensen met behulp van paarden


Marin aaitCoaching met behulp van paarden is een manier van coaching waarbij het paard voor het grootste deel de rol van coach op zich neemt. Een paard is een kuddedier, denkt niet in (ver)oordelingen en is uiterst gevoelig voor signalen die een ander – bewust of onbewust-  geeft. Een paard reageert daar op en dat roept reactie op. Tijdens het contact met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk daarbij aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.
De interactie die ontstaat in dit contact, zo nodig ondersteund vanaf de zijlijn door de coach,  geeft je een bevestiging van wat je onbewust allang ‘weet’: het onbewuste wordt bewust. Dat biedt ruimte voor groei, om  keuzes te maken en nieuwe dingen uit te proberen.
Het gaat tijdens het coachen om de ervaringen met het paard: wat doet dat bij mij? Herken ik dat? Wat gebeurt er dan precies? Ben ik daar blij mee of wil ik er iets aan veranderen? De ervaringen met het paard zijn een metafoor voor ervaringen in het dagelijkse leven.

 

Coachen met paarden is ervaringsgericht leren


Het coachen met paarden is een ervaringsgerichte manier van leren. Onmiddellijk kan wat gevoeld en zichtbaar wordt, worden geïntegreerd en, als dat gewenst is veranderd en geoefend worden. Omdat paarden alleen in het Nu leven, zullen zij meteen de verandering spiegelen.
Coaching via contact met paarden maakt een diepe indruk, waardoor ruimte ontstaat voor verdere ontwikkeling. Je valt minder snel terug in oude patronen vanwege de directe verbinding tussen denken, voelen en doen. Deze manier van ervaringsgericht leren heeft levenslang impact en komt steeds weer op je netvlies op relevante momenten. Daardoor kun je blijvend putten uit deze ervaringen bij het nemen van besluiten die bij jou passen.
Dit maakt het coachproces uniek en zuiver. Coaching met paarden is heel puur!